[...] ketchup ma za duzo weglowodanow na low carb niestety, lepiej sie przestaw na majonez zrobiony samemu z oliwy z oliwek extra vergine lub lnianego smazyc sie wogole nie powinno bo to zbrodnia dla bialka i wartosci odzywczych. grilowanie/pieczenie/gotowanie/para... panierka odpada, ale mozesz uzyc np do tego ziarna sezamu, z tym ze smazenie odpada
gotowanie na parze to nie jest żadne tam odparowywanie wody z ryby Jest to metoda stworzona w starożytnej japoni, bardzo popularna też w chińskiej kuchni ze względu na prostotę i walory zdrowotne. Najlepszym narzędziem jest oczywiście specjalny kosz do gotowania na parze. Wygląda to jak takie duże drewniane sito. Można też użyć dużego metalowego [...]
Rozumiem i cieszę się,że masz świadomość w/w zależności :-) Moje sugestie: 1.Przygotowanie: -paruj, -gotuj, -grilluj , -piecz, -smaż (na teflonie lub np. na beztłuszczowym sprayu)nie dodając żadnych kalorii. Powyższa kolejność nie jest przypadkowa! Warunkuje najlepszy z dietetycznego punktu widzenia sposób na przygotowanie posiłków,pozwalający [...]
Ok. 1. Ulozylem to, co najlepiej jesc, jak gotowac i ogolne rady. Mozecie cos z listy dodac / usunac? Jajka, płatki owsiane z mlekiem, ryz bialy, kurczak, wolowina, wieprzowina, indyk, tunczyk, ryby, chleb zytni, warzywa, owoce, mleko z niska zawartoscia tluszczu, beztluszczowy lub z mala iloscia tluszczy jogurt, wszystko bez panierki, orzechy [...]
[...] ze jedzac tyle ile teraz to jak nagle doloze do tego wiecej posilków to przytyje od tego bo organizm nie jest przyzwyczajony... no patrz, znalazłaś rozwiązanie, weekend gotowanie i zamrażarka %-) a w tygodniu zostaje ogarniać jaja na twardo, czy proste sałatki na bazie wędzonej ryby (nie codziennie ofkors), czy też nagotowanej na cały [...]
Mógłby ktoś ocenić? Bo chciałbym przejść dalej ale muszę wiedzieć, że dotychczasowa część jest w porządku. Jeszcze mam pytanie odnośnie przygotowania kurczaka i ryby: Najlepszą opcją jest gotowanie na parze ? Zmieniony przez - Hitz w dniu 2012-02-14 13:26:38
. ok, ale co z chlebem? moze byc "a czy wchodzi w grę gotowanie własnego kawałka miesa, np szynki wieprzowej/schabu/piersi kurczaka i pozniej krojenia na kanapki? " Pewnie ze tak,1.dodaj siemie i orzechy/migdaly 4.nic sie nie dzieje jedz spokojnie po treningu tak jak pisalem wyzej zamiast tych 2 bananow daj wiecej makaronu tunczyk out dodaj [...]
nie, az taki twardy nie jesetm zeby szamac surowe oki, smazenie odpada jesli chodzi o omege-3, na stolowce i w domu jadam filet panierowany, cos a la schabowy, jest bardzo smaczny gotowanie mrozonych filetow chyba odpada, ale musze sprobowac a co rozumiesz pod pojeciem tluste ryby - mi sie to kojarzy wylacznie z makrelka
[...] brak pelnowartościowego śniadania dodm węgli ale wtdy bede miał +1000kcal - pieczywo i szynka w większości posilków Bo to są posiłki w szkole i jest mi tak najłatwiej a na gotowanie makaronu do szkoly nie mam czasu - brak warzyw tylko cebula i pomidor do bułek nie napisałem o nim, zapomniałem ale w inne dni beda warzywa napisałem ze to tylko [...]
Uka P., to jest dziewczynko. Co z tego, że chłopak ma 15 lat!? Piszesz, że nie ma wpływu na swoją dietę, a później dajesz rady. Brawo. Ile jest zachodu z ugotowaniem ryżu, czy wrzuceniu ryby na folię? To facet gotowanie ma we krwi. Ja miałem 13 lat, gdy pierwszy raz wrzuciłem kurczaka do piekarnika. Rodzice wracali po 18:00, więc jakoś trzeba [...]
[...] któryś dzień zamiast np w posiłku 4 kurczaka jeść rybę bo codziennie jeść rybę to raczej się nie uda bo ryby jednak trochę kosztują a do tego niestety nie mieszkam sam także gotowanie spada na barki mamy więc nie chcę jej aż tak zamęczać ;D chyba, że się nie znam i to wcale nie jest tak jak piszę. Co do oleju to do którego posiłku najlepiej [...]
-Omlet ( 4 jaja ,80-100g p.owsianych,banan,odrobina miodu ) -Możecie mi podać tu coś prostego ? 4 posiłki z gotowanie itp to za dużo. dlatego mi te grahamki pasowały z twarogiem czy z serkiem wiejskim -Kurak gotowany ryż (100g kuraka 50-100g ryżu)Oliwa coś jeszcze jakiś tłuszcz czy coś? Coś z surówką wykąbinuję Trening -banan po treningu 0,5-1h [...]
[...] co powoduje zabicie candida . Modna ostatnio eradykacja czyli H-2 blokery+ dwa antybiotyki np. AMOKSYCYLINA + KLARYTROMYCYNA to prosta droga do CRC. 2. picie i gotowanie przy użyciu wody z kranu jest ona chlorowana co zabija złe ale i dobre bakterie 3. dieta bogata w proste węglowodany, krochmal, nadużywanie cukru - cukier [...]
kontynuacja za szybko wysłałam :) Poziom tkanki tłuszczowej : ok 29 chyba Aktywność w ciągu dnia: sprzatanie,gotowanie, zakupy, dziecko Uprawiany sport: siłownia 3x w tygodniu Odżywianie: chyba całkiem niezłe jeśli chleb to tylko pełne ziarno lub wasa z bialym serem i tylko na śniadanie, nie jem makaronów, ziemniaków, ryż rzadko bo mam wzdęcia, [...]
[...] jajka, orzechy wloskie, ser zolty, mleko, jak bede mial w lodowce cos co ma duzo bialka to zjem to i odlicze. czy to wystarczy? mieso jem rzadko poniewaz nie mam czasu na gotowanie. najlepszym źródłem białka są mięso ryby i jaja możesz smazyć na teflonie 2. obiady czyli np. zupy, pierogi, ziemniaki z miesem, ryze itp. czy jedzac zupe uznaje [...]
-Możecie mi podać tu coś prostego ? 4 posiłki z gotowanie itp to za dużo. dlatego mi te grahamki pasowały z twarogiem czy z serkiem wiejski nikt nie każe stać Ci co 3 g przy garach ugotuj raz na kilka dni/dzień i trzymaj w lodówie, później odgrzewaj w mikrofali czy czym tam chcesz Przed snem 100g twarogu oliwa warzywo Kurak gotowany ryż a po [...]
[...] czy wędzone ryby. Każdy tu chodził do szkoły, także nikt nie uwierzy, że uczysz się po kilka godzin dziennie od południa do późnej nocy i nie masz kilkunastu minut na przygotowanie jedzenia. Masz racje każdy chodzi do szkoły tylko nie uwierzy ten kto nie jest tak tak samo ambitny ;) Same przygotowania do olimpiad i konkursow z biologii [...]
[...] swojej diety. Odżywka białkowa jak najbardziej służy do uzupełnienia braków białka w diecie, więc można nią uzupełniać braki nie tylko te z braki/zmniejszonego spożywania nabiału, a również innych źródeł białka jak np. mięsa, ryby, czy jajka. Zawsze może przytrafić się sytuacja kiedy nie mamy czasu na pieczenie/gotowanie, czy ochoty na jedzenie.
Codzienne smażenie i wybieranie tylko tej propozycji podania potrawy jest dla mnie szkodliwy. Nie da się ukryć, że podczas smażenia pewne ilości szkodliwych związków są uwalniane, zatem warto zacząć stosować też inne metody obróbki termicznej - DUSZENIE, PIECZENIE, GOTOWANIE NA PARZE, EW. GRILLOWANIE. Ponadto ważne też jest, jak się smaży. [...]
Bardzo duże, czyli ile? Możesz podać wartości? Bo ja się założę, że 1,5% to maks. Poza tym strączkowe przed przygotowaniem należy moczyć, najlepiej 12-24 godziny, żeby pozbyć się nadmiaru oligosacharydów (substancje fermentujące). Potem gotowanie... I ilość tych fityn spada do poziomu nieistotnego. Jak ktoś nie lubi moczyć to można korzystać z [...]